HONDA CIVIC 6 1996

Honda Civic 6 . nesil, gelişim olarak “değer devrimi” konseptiyle, geleneksel “popüler otomobil” kavramının ötesine geçen, zamanın taleplerine küresel bir bakış açısıyla cevap veren bir otomobil olmayı başardı.
Honda Civic 6 . nesil Herkes için kullanımı kolay ve eğlenceli, geçmişinden gelen yüksek performans, izleyiciye güçlü bir mesaj veren işlevsel ve yüksek kaliteli stil, iyice sınıfı aşan yüksek derecede mükemmellik sağladı.

Honda Civic 1972’de doğdu ve dünyada temel bir otomobil olarak FF2 Box adlı yeni bir pazar açtı. Kaynak koruma ve düşük çevre kirlilik önlemleri ile geliştiren ilk araç oldu.
O zamandan beri, hem Japonya’da hem de Amerika Birleşik Devletleri’nde, dünya çapında 12 ülkede tam anlamıyla bir temel otomobil olarak kullanıldı ve 140’tan fazla ülkede satıldı.

MOTOR

·Üç aşamalı VTEC motoru (1,5 l)
Değişken valf zamanlaması ve kaldırma mekanizmasının benzersiz bir evrimi, düşük hız, orta hız ve yüksek hız olan üç tip kullanımda emme valfi zamanlaması ve kaldırma miktarının optimum şekilde değiştirilmesine olanak tanır.
Düşük hız aralığında zayıf bir karışımda kararlı yanma sağlayarak düşük yakıt tüketimi elde eder.
Orta devir aralığında orta hız torku ve yüksek devir aralığında yüksek güç elde eder.
Sonuç olarak maksimum güç 130PS / 7,000rpm çıkış, 14,2kgm / 5,300rpm maksimum tork elde eder.
Buna bağlı olarak hem güçlü hemde ekonomik bir yakıt ekonomisine sahip.
Litre başına 20km / l yakıt ekonomisi sağlıyor.

  • DOHC VTEC motor (1.6l)
  • Pratik ve yüksek devir aralığında emme / egzoz valf zamanlamasını ve kaldırma miktarını değiştirerek emme / egzoz verimliliğini en üst düzeye çıkaran yüksek çıkışlı / torklu motor.
  • 1.6L doğal atmosferik motor olmasına rağmen 170PS / 7.800rpm’lik yüksek bir güce ve 16.0kgm / 7.300rpm’lik yüksek bir torka ulaşır.
  • Yüksek güçlü 16 valfli motor (1.3l, 1.5l, 1.6l)
  • PGM-FI (elektronik yakıt enjeksiyon sistemi), bütün motor tipleri için yeni geliştirildi. Yanma verimi arttı, yakıt ekonomisi ve yüksek güce sahip oldu.

ŞANZIMAN

O Yılların yeni nesil otomatik şanzımanı, yüksek çıkışlı sürekli değişken şanzıman olarak geliştirildi.
Tahrikli şaft, ince bir yapı ve tam elektronik kontrol ile çok plakalı başlangıç ??kavraması gibi benzersiz bir mekanizma benimsedi. Mükemmel hızlanma performansı, vites şoku olmadan çalışma performansı ve düşük yakıt tüketimi elde etmek için motorun özelliklerinden tam olarak yararlanma.
D sürüş modunda üç vites özelliğinin seçilmesine izin veren bir seçici anahtar bulunur: sürüş, ekonomi ve spor.
Bu yüksek kalite, özellikle 3 aşamalı VTEC motor ile kombinasyon halinde yüksek bir seviyede tamamen yeni bir sürüş kalitesi gerçekleştiriliyor.

5 ileri manuel şanzıman
Ayrıntıları motora ve sürüş sistemine göre düzeltin. Kullanılabilirlik ve hoş bir his elde edildi.

Yüksek güçlü 1.6l PGM-FI motorlu modeline 4 tekerden çekiş sistemi ile konforlu, güvenli ve güçlü bir sürüş elde edildi.

SÜSPANSİYON

Günlük sürüşte konfor, kullanım kolaylığı ve denge temalı bir şasi geliştirdi. İyi yapılandırılmış çift salıncaklı süspansiyona dayalı olarak, ayrıntılı ayar ve parçalar performansı önemli ölçüde artırmak için yeniden tasarlandı. Özellikle,

  • Süspansiyon geometrisi optimizasyonu
  • Rulo merkez yüksekliği optimizasyonu
  • Süspansiyon sisteminin artırılmış sertliği
  • Sabitleyicinin verimliliğini artırmak için bağlantılarda geleneksel kauçuk burçlar yerine çift yastıklı bilyalar kullanılır.
  • Yeni geliştirilen progresif valf, sönümleme kuvvetinin damper optimizasyonunu benimsedi
  • Süspansiyon için daha az titreşim iletimi sağlayan yüksek performanslı bir kauçuk burç geliştirildi.
  • Direksiyon gücünün optimizasyonu dahil her ayrıntıda yüksek derecede mükemmellik elde edildi.

GÜVENLİK

  • Araç tasarımının aşamalarında öncelik yüksek düzeyde güvenlik sağlamak. Sadece gövde yapısı ve 4 tekerlekli çift salıncaklı süspansiyon değil, aynı zamanda geniş bir görüş alanı, sürüş pozisyonunun optimizasyonu ve büyük, yüksek yoğunluklu farların tasarımı, güvenliği artırmak ve somut hale getirmek için aktif olarak çalışıldı.
  • Kazaları önlemek için aktif güvenlik açısından, 3 kanallı dijital kontrollü ABS (4 tekerlekli kilitlenmeyi önleyici fren sistemi) uygulamasını geliştirildi.
  • Bir kaza durumunda, çok yönlü bir çarpışma güvenliği tepkisi, oldukça sağlam bir kabin, optimum kırılabilir bir yapı ve birleşik temel iskelet gövdesi gerçekleştirmek amacıyla geliştirildi.
  • Sürücü koltuğu ve yolcu koltuğu için isteğe bağlı SRS hava yastığı sistemi.

Honda Civic Generation

Honda kullanıcılarının bir araya geldiği, Honda TR Forum'da genellikle uzman kişiler ve deneyimli kullanıcılar bulunur, bu nedenle sorununuzu çözmenize yardımcı olabilecek faydalı ipuçları ve tavsiyeler alabilirsiniz. Eğer bir sorun yaşıyorsanız, deneyimlerinizi paylaşarak diğer Honda kullanıcılarının da bu konuda bilgi sahibi olmasına yardımcı olabilirsiniz. Foruma yaz veya  Yorum Yap!

İlgili Makaleler

Yanıt

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir