2022 HONDA HR-V HYBRID

Elektrikli serisine katılan en son model olan tamamen yeni Honda HR-V Hybrid, tamamen yeniden tasarlandı, yenilikçi bir e:HEV hibrit güç aktarma organı, şık tasarım ve fütüristik teknoloji ile üretildi.

Bir SUV’nin alan ve konforunu ve bir coupe’nin spor performansıyla birleştiren Honda HR-V Hybrid, enerjik, çok yönlü ve kesinlikle etkileyici. Geleceğin teknolojisi olan, kendi kendini şarj eden hibrit teknolojisine geçmenin faydalarını keşfedin.

Honda HR-V Hybrid, siz sürerken güç üreterek kendi kendini şarj eder. Halka açık bir şarj istasyonuna veya evde şarj noktasına bağlanmadan daha çevreci sürüş sağlar.

Tamamen yeni HR-V, tasarımının sadeliği ile dikkat çeken çağdaş bir coupe-SUV gövdesine sahipken, olağanüstü geniş ve çok yönlü iç mekanı daha kullanıcı odaklı ve oturması daha rahat. Bu çekici kombinasyon, Honda’nın kompakt, entegre güç aktarma teknolojisi ve merkezi yakıt deposu düzeni. Sonuç, sınıfında lider iç alan ve gerekli bağaj alanına bağlı olarak hem ‘katlanır’ hem de ‘açılır’ seçenekler sunan çok yönlü Magic Koltuklar sayesinde rakipsiz bir esnekliktir.

Dış cephede olduğu gibi, geniş iç mekan da sağlam, birinci sınıf bir SUV hissine sahip ancak çağdaş kumaşlar ve yumuşak dokunuşlu malzemeler içeriyor. Modern, minimalist estetik, gösterge panelinin yatay geçişi ve baştan sona düzenli çizgiler ve yüzeyler ile yaratılmıştır. Havadarlık ve ferahlık hissi, ön panelin üst köşelerine yerleştirilmiş benzersiz L şeklindeki havalandırmalardan akan, yolcuların yanında ve üzerinde bir temiz hava perdesi oluşturan yeni bir hava difüzyon sistemi ile yükseltilmiştir.

Tamamen yeni HR-V standart olarak Honda’nın gelişmiş e:HEV hibrit güç aktarma organıyla donatılmıştır ve Honda’nın popüler kompakt SUV’sine verimlilik ve performansın mükemmel karışımını verir. 

Honda HR-V Hybrid e:HEV, güçlü performansı yüksek düzeyde gerçek dünya verimliliği ve iyileştirme ile birleştirerek Avrupa çapında beğeni topladı. Takmaya ve şarj etmeye gerek olmayan HR-V, elektrikli bir aracın hızlı tepki veren performansını ve verimliliğini geleneksel olarak çalışan araçların kullanılabilirliği ile birleştirerek her sürüş durumu için uygundur. 

İster şehir içi alanlarda seyahat ederken, isterse otoyollarda yüksek hızda seyrederken, zahmetsiz ve konforlu bir yolculuk sunar. HR-V, 5,4l /100km (WLTP) yakıt tasarrufu sağlar ve 10,6 saniyede hareketsiz konumdan 100km/sa hıza çıkar. 

e:HEV sistemi diğer marka hybrid modellerinden ayıran şey, hem şehir içi hem de otoyol sürüşünde her bir bileşenin optimum performansını sağlamak için üç sürüş modunun nasıl sorunsuz bir şekilde değişebildiğidir. Akıllı Elektronik Kontrol Birimi, o belirli sürüş durumunda hangisinin yakıt açısından en verimli sürüş modu olduğuna bağlı olarak Elektrikli Tahrik, Hibrit Tahrik veya Motor Tahrik arasında otomatik olarak ve sürekli olarak geçiş yapar.

‘Spor’ modu sürüş seçici aracılığıyla etkinleştirilebilir, bu da daha keskin gaz tepkisi sağlarken, ‘Econ’ modu yakıt verimliliğine vurgu yapmak için klima sistemini ve gaz tepkisini ayarlar. Aracın her iki dünya arasında en iyi şekilde dengelendiği ‘Normal’ moda ek olarak, sürücüler bir düğmeye basarak tüm sürüş modları arasında geçiş yapabilirler.

Yolcular için genel iç ortam üzerinde en büyük etkiye sahip olabilecek özellik aynı zamanda en ince olanıdır. Eşsiz Hava Difüzyon Sistemi, tüm yolculara doğal bir esintinin onarıcı etkilerini sunan, ön panelin üst köşelerine yerleştirilmiş L şeklinde havalandırma kanallarıyla yeni bir klima konsepti sunuyor.

Honda mühendisleri, sürücü keyfini ve konforunu en üst düzeye çıkarmak için HR-V sürüş deneyiminin her ayrıntısını analiz etti. Tamamen yeni HR-V, selefine kıyasla daha sert bir gövde yapısına sahiptir ve kapsamlı süspansiyon, direksiyon ve fren geliştirmelerinden yararlanarak sürücü girdilerine daha hassas yanıt verir ve daha güvenli, daha tatmin edici ve daha konforlu bir sürüş sunar. tecrübe etmek.

Kullanımı kolay dokuz inç dokunmatik ekran arayüzü, sürücünün dikkatinin dağılmasını en aza indirecek şekilde tasarlanmıştır; En sık kullanılan kontrollerin çalışma süresi önceki modele göre yarıdan fazla kısalmış ve daha güvenli ve ergonomik bir deneyim sağlanmıştır. Sistem arayüzü, sayfalar ve listeler arasında gezinmek için kaydırma kontrolleri ile tanıdık akıllı telefon stili kullanılabilirlik kullanılarak gezinilir. Ekran, sık kullanılan işlevlere ve ses kaynaklarına özelleştirilebilir kısayollar ekleyerek her türlü kullanım gereksinimine uyacak şekilde yapılandırılabilir.

Birbirine bağlı yapısal elemanlar ağı, çarpışma enerjisini aracın ön kısmına daha eşit bir şekilde dağıtarak yolcu bölmesine aktarılan kuvvetleri azaltır. ACE™ çarpışma enerjisini dağıtarak sadece aracı ve yolcularını korumakla kalmaz, diğer araca aktarılan çarpışma enerjisini de azaltır. Güvenlik performansı, yolcuları hem büyük hem de küçük araçlarla çarpışmalardan korumaya yardımcı olur.

Tüm yeni Honda modellerinde olduğu gibi, tamamen yeni HR-V, sürüşü hem daha kolay hem de daha güvenli hale getirmek için tasarlanmış, sınıfında lider güvenlik teknolojileri ve sürücü yardımlarından oluşan kapsamlı bir ürün yelpazesini içeren   Honda SENSING TM ile donatılmıştır.

Gelişmiş Honda SENSING teknoloji paketi şunları içerir:

  • Ön geniş görüş kamerası tarafından etkinleştirilen Çarpışma Önleme Frenleme Sistemi (CMBS), sokak aydınlatması olmadığında yayaları da algılamak için iyileştirilmiş gece çalışmasıyla geliştirilmiştir. Revize edilmiş sistem ayrıca bisikletçilerin daha iyi tanınmasını sağlar ve ayrıca HR-V kestiğinde veya bir arabanın yoluna girdiğinde fren uygulayabilir.
  • Adaptif Hız Sabitleyici, öndeki araçla aradaki boşluğu otomatik olarak yöneterek HR-V’nin sıkışıklık gibi düşük hızlarda trafiği takip etmesine olanak tanır. Sistem ayrıca ‘Düşük Hız Takibi’ ve şerit değişiklikleri ve sollama sonrasında revize edilmiş hızlanma zamanlamaları da içeriyor.
  • Düşük Hızlı Fren Sistemi, normal sürüş sırasında veya gaza çok fazla kuvvetle basıldığında bir duvar veya başka bir engelle olası bir çarpışma tehlikesi olup olmadığını tespit etmek için aracın her iki ucundaki sonar sensörlerini kullanır.
  • Şeritte Kalma Yardımı işlemi, daha fazla durumda daha fazla güvenlik için 72 ve 180 km/s şehir içi ve kırsal yolların yanı sıra çok şeritli otoyollardan daha düşük hıza genişletildi
  • Gelişmiş Yoldan Ayrılma Azaltma Sistemi, sınır olarak çizgileri, çimenleri veya çakılları algılayarak sürücünün yoldan çıkmamasına yardımcı olur
  • Trafik İşareti Tanıma Sistemi, araç ilerlediğinde yol işaretlerini algılamak için ön geniş görüş kamerasını kullanır. Araç işareti geçtikten sonra sistem, yedi inçlik LCD ekran aracılığıyla işaretleri otomatik olarak tanır ve görüntüler. Sistem, hız sınırlarını ve diğer bilgileri gösteren dairesel yol işaretlerini algılamak için tasarlanmıştır. Aynı anda iki yol levhası görüntülenebilir – ekranın sağ tarafında yalnızca hız sınırı işaretleri gösterilirken sol tarafında ‘Geçilmez’ işaretleri ve hava koşulları gibi ek bilgilerle birlikte hız sınırları gösterilir.
  • Akıllı Hız Sınırlayıcı, trafik hızı işaretlerini tanır ve hız sınırını ayarlar. Trafik işareti gerçek araç hızına göre daha yavaş bir hız gösteriyorsa, ekranda bir gösterge bir alarm sesiyle yanıp söner ve sistem araç hızını kademeli olarak düşürür.
  • Ön ve Arka Çarpışmayı Azaltma Gaz Kontrolü, araç dururken veya düşük hızlardayken gaz pedalına aşırı girişi algılayarak görsel ve sesli uyarılar sağlarken aynı zamanda çevredeki nesnelere ani ileri veya geri hareketi önlemek için gücü sınırlar.
Honda kullanıcılarının bir araya geldiği, Honda TR Forum'da genellikle uzman kişiler ve deneyimli kullanıcılar bulunur, bu nedenle sorununuzu çözmenize yardımcı olabilecek faydalı ipuçları ve tavsiyeler alabilirsiniz. Eğer bir sorun yaşıyorsanız, deneyimlerinizi paylaşarak diğer Honda kullanıcılarının da bu konuda bilgi sahibi olmasına yardımcı olabilirsiniz. Foruma yaz veya  Yorum Yap!

İlgili Makaleler

2021 HONDA E

Honda’nın yeni kompakt elektrikli aracı Honda e, mükemmel Honda sürüş dinamikleri sunmak için sıfırdan tasarlanmış özel bir EV platformu üzerine inşa edilen ilk elektrikli çalışan…

Yanıt

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir