2020 HONDA CIVIC TYPE R

Honda, Limited Edition ve Sport Line olmak üzere iki yeni varyantın tanıtımıyla Civic Type R serisinin cazibesini genişletiyor. Her model, standart Type R GT’ye göre farklı bir stil ve performans önerisi sunarak Honda’nın ödüllü hatchback’inin cazibesini daha da genişletiyor.

Yeni Sınırlı Üretim, Civic Type R’nin bugüne kadarki en uç versiyonudur. Her ikisi de 47 kg’lık bir ağırlık azalmasına katkıda bulunan yeni hafif bileşenler ve sadeleştirilmiş iç mekan, ayrıca gelişmiş sürüş dinamikleri ve göze çarpan stil ile en üst düzey pist performansı için üretildi. Serinin en üst versiyonundan sadece 100 tanesi Avrupa’da satışa sunulacak.

Type R serisine eklenen ikinci yeni ürün, performans hatchback’lerinden daha gizli bir görünüm isteyen, ancak yine de Type R modellerinin bir markası olan olağanüstü performansı arzulayan müşterilere hitap etmek için tasarlanmış Sport Line’dır. Sport Line, standart yüksek seviye kanat yerine alçak güverte arka spoyleri, 19 inç alaşım jantlar ve siyah bir iç mekana sahiptir.

Standart Type R GT dahil olmak üzere, yeni genişletilen 2020 Honda Civic Type R serisindeki tüm modeller, bir dizi stil ve dinamik iyileştirme alıyor. Alt sis lambası çevreleri, pürüzsüz yüzeyler ve şık şekillendirici bıçakları içeren yeni bir simetrik tasarıma sahiptir. Tam LED far kümeleri ve gündüz yanan farlar, Honda Civic serisinde bulunan daha temiz görsel efekti tamamlıyor.

2020 Civic Type R’nin süspansiyonu da daha duyarlı yol tutuşu ve daha keskin direksiyon hissi için iyileştirildi. İyileştirilmiş durma performansı için, yenilenen Civic Type R, iki parçalı yüzer ön fren diskleri ve yeni fren balataları ile geliştirilmiş bir fren sistemine sahiptir.

2020 modeli ayrıca Type R’s Sport, +R ve Comfort sürüş modları için bireysel ayarlar sunan Aktif Ses Kontrolü’nün (ASC) eklenmesinden de yararlanıyor. Sport ve +R modlarında agresif sürüş sırasında motor sesini iyileştirmek için çalışır ve hızlanma sırasında Comfort modunda bunu iyileştirir.

Honda LogR olarak bilinen yeni bir performans veri kaydedicisi, sürücülerin çeşitli performans parametrelerini izlemesine ve kaydetmesine yardımcı olmak için Type R’ın yerleşik bilgisayarını ve sensörlerini bir akıllı telefon uygulamasıyla birleştirir. Ayrıca, sürüş pürüzsüzlüğü algoritması kullanarak sürüş becerilerini geliştirmeye yardımcı olur. Sistem, 2020 Type R GT ve Sport Line modellerine özeldir.

Esnek, canlandırıcı performans için optimize edilmiş 2.0 litrelik VTEC TURBO motor

  • Civic Type R, 2.0 litrelik VTEC TURBO motorunu koruyor
  • 320 PS maksimum güç; 400 Nm maksimum tork
  • Manuel şanzıman, modelin tam sürücü arabası olarak konumunu korumaya yardımcı olur
  • Ismarlama üç çıkışlı egzoz, motorun ses tonunu modüle eder
  • 2020 Type R GT ve Sport Line modelleri için iyileştirilmiş Aktif Ses Kontrolü (ASC)

Type R’nin gaz kelebeği tepkisi ve sürülebilirliği, optimize edilmiş motor kontrol ayarları sayesinde hala rakiplerinin üzerine çıkarken, pürüzsüz ve hassas altı vitesli manuel şanzıman, bir devir eşleşme kontrol sistemi ile daha da iyileştirildi ve Type R’nin samimi, ödüllendirici özelliğinden hiçbir ödün verilmemesini sağladı. sürücü ile bağlantı.

Doğrudan enjeksiyonlu turboşarjlı motorun maksimum güç çıkışı 6.500 rpm’de 320 PS’dir ve maksimum tork 2.500 rpm’den 4.500 rpm’ye 400 Nm’dir. 0-100km/sa (0-62mph) süratini sadece 5,8 saniyede kapsıyor ve 272km/sa (169mph) maksimum hıza çıkacak.

Arka difüzörün ortasına üç adet tam işlevli egzoz borusu yerleştirilmiştir. Egzoz, sürüş deneyimini daha da geliştirmek için Aktif Ses Kontrolü (ASC) eklenmesiyle agresif bir tonla rafine bir egzoz notası sunar.

Honda kullanıcılarının bir araya geldiği, Honda TR Forum'da genellikle uzman kişiler ve deneyimli kullanıcılar bulunur, bu nedenle sorununuzu çözmenize yardımcı olabilecek faydalı ipuçları ve tavsiyeler alabilirsiniz. Eğer bir sorun yaşıyorsanız, deneyimlerinizi paylaşarak diğer Honda kullanıcılarının da bu konuda bilgi sahibi olmasına yardımcı olabilirsiniz. Foruma yaz veya  Yorum Yap!

İlgili Makaleler

2021 HONDA E

Honda’nın yeni kompakt elektrikli aracı Honda e, mükemmel Honda sürüş dinamikleri sunmak için sıfırdan tasarlanmış özel bir EV platformu üzerine inşa edilen ilk elektrikli çalışan…

Yanıt

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir