Tagged: donma, ekran, güncelleme, honda, hr-v, multimedya, ota, yazılım
-
HRV 2024 AndroidAuto Navigasyon Siyah ekran sorunu.
Gönderen Ferhat , Mayıs 20, 2025'den 14:51'aMerhaba, Honda HRV 2024 aracımda kablolu ve kablosuz olarak bağlantı kurulduğunda bir müddet sonra navigasyon kitlenerek siyah ekran oluyor. Bu durumun telefon dili ve İos işletim sistemi telefonlarla çözülebildiğini biliyorum ve dil değişikliği yaparak kullanıyorum. Sorunu Honda Türkiye nezdinde çözüme kavuşturulması için ilettim ancak aylar oldu ses yok.. çalışıyoruz demekle yetindiler.. Ancak anlayamadığım, bu tarz bir hatanın 2024 model bir araçta nasıl olabildiği ve düzeltilmeye çalışılmaması çok garibime gidiyor. Bu sorunla ilgili kimse kılını kıpırdatmıyor sahiplenmiyor, ne markanın kendisi ne de yetkili satıcısı.. Bu başıboşluk markaya olan güveni de sarsıyor açıkçası.. telefon bağlantısını bile yapamayan bir marka durumuna düşüyor koskoca Honda.
Ferhat Yanıtladı 1 hafta önce 5 Üye · 28 Yanıt -
28 Yanıt
-
Merhaba, illegal bir ayarla kapalı gelen Kablosuz Android Ayarını açtınız mı cihazdan?
Ayrıca sizin problem yaşadığınız durum hangisi oluyor Android bir telefondan mı Yoksa Apple telefondan mı yada aşağıdaki tabloya göre hani problemi yaşıyorsunuz?
Bağlantı Türü / Cihaz Türü Bazlı Sorun Özeti:
-
Apple (iOS):
-
Kablosuz bağlantı → ❌ Donma / siyah ekran (Türkçe dilde)
-
Kablolu bağlantı → ✅ Stabil (İngilizce dilde), ❌ Sorunlu (Türkçe dilde)
-
Dil İngilizce → ✅ Geçici çözüm sağlanıyor
-
-
Android:
-
Kablosuz bağlantı → ❌ Donma veya bağlantı kesilmesi
-
Kablolu bağlantı → ⚠️ Donma olasılığı var
-
Dil İngilizce → ⛔ Belirgin bir çözüm sağlamıyor
-
-
Merhaba,
Kablosuz bağlantı ios ve android için açık ve bağlantı sağlanabiliyor..
Sorun Android cihazda türkçe dil seçiliyken navigasyonda konum verilip rota başladığında ortya çıkıyor.
Android telefonda türkçe dil seçiliyken birkaç dakika sonra navigasyon ekranı donup kalıyor.
ingilizce dil seçeneğinde problem yok, kablosuz bağlanarak navigasyon sorunsuz çalışıyor.
Sorun şeklini sizin tabloya ekledim.
Android cihaz
Kablosuz bağlantı :OK
İngilizce dilde : Stabil
Türkçe dilde : Sorunlu
-
-
🧩 Teknik Sorun ve Gözlem – Honda HR-V / Civic 2024 Türkiye Pazarına Özgü
🔧 Problem Özeti:
-
Türkiye’de satılan 2022 model ve sonrası Honda HR-V ve Civic araçların multimedya sistemlerinde kablosuz Android Auto özelliği fabrika çıkışında kapalı olarak geliyor.
-
Kullanıcılar bu özelliği aktif etmek için multimedya sisteminin “diagnostic (gizli servis) menüsüne” girerek kablosuz modu elle açıyor.
-
Ancak bu işlem sonrasında:
-
Multimedya ekranında navigasyon donması
-
Sistemsel kilitlenmeler (ekranın siyah kalması)
-
Bağlantının kopması gibi ciddi yazılımsal problemler yaşanıyor.
-
📲 iOS (Apple) cihazlarda durum:
-
Apple cihazlar kablosuz CarPlay özelliğiyle stabil çalışıyor.
🧪 Diagnostik (Gizli) Menüye Giriş:
Kablosuz Android Auto modunu açmak veya kapatmak için:
Ekran açıkken şu üç tuşa aynı anda basılı tutun:
-
Power (açma/kapama)
-
Home (ana ekran)
-
Back (geri tuşu)
Bu sayede diagnostik menü açılır. Buradan kablosuz bağlantı (Wi-Fi Android Auto) seçeneği devre dışı bırakıldığında, cihaz kablolu bağlantıya geçer ve sistem stabil çalışır.
✅ Geçici Çözüm Önerisi:
📩 Tavsiyemiz:
-
Kablosuz Android Auto sistemini manuel olarak kapatıp, cihazınızı kablolu olarak kullanın.
-
Android kullanıcıları, sistem dilini geçici olarak İngilizce’ye çekerek donma sorunundan kaçınabilir.
-
Bu yazılımsal uyumsuzluk konusunda Honda Türkiye’ye ve Honda Global’e resmi geri bildirimde bulunun.
-
Hondanın bu sorunu bildiği ve bu aksaklıklara rağmen araçların satışa bu şekliyle sunulduğu kanaati oluştu açıkçası,
Belirttiğiniz çözüm seçeneklerini biliyor ve bu yöntemleri kullanıyoruz,
Ancak ortada olan multimedya sisteminde olan bu aksaklıklara markanın sahip çıkmayarak mağduriyeti görmezden gelmesi.
Sorunu Honda Türkiyeye bildirdim tabiki, ancak bu ayıbın kendi aracımda aylardır çözülemiyor olması, söylediğinizden anladığım 2022 sonrası satılan bir çok araçta bu sorunun bulunuyor olması, kısa vadede çözülemeyeceğini de ortaya koyuyor.
Hondanın sattığı bu kusurlu araçlarda geldiği nokta multimedya sistemini bile çalıştıramayan araç markası olması oluyor.
Normalde Hondadan beklenilen böyle bir sorun olmaması tabiki ama, olsa bile yıllarca çözümsüz bırakılmaması, kullanıcıların bu durumdan haberinin bile olmaması gerekirdi.
Yaşanılan bu sorunun ilgilileri tarafından markaya iletilmesi ve kısa vadede çözüm bulunması temennimiz,
-
-
Bu arkadaş 2022 yılında navigasyon sorununu iletmiş ben Mayıs 2025’te Honda HRV advance paket satın aldım aldığım gün aynı sorunla karşılaştım öyle bir sorun olduğunu bilseydim bu aracı almazdım bugünün şartlarında navigasyon Bir aracın en önemli aygıtı Honda gibi bir firma böyle otomobillerinde navigasyon sorununa duyarsız kalıyorsa biz bunu nereye iletelim en kısa sürede bu sorunun çözülmesini bekliyorum cimer’e de honda’yı şikayet edeceğim
-
Maalesef 2024 model bir araçta böyle bir sorun olabileceği gelmiyor insanın aklına.. bilseydim bende almazdım. çok can sıkıcı bir durum.. şimdi bende olmuyor, telefonum iphone, dili değiştiriyorum kullanıyorum sorunsuz diyenler olabilir.. yurtdışı seyahati yaptım 2024 HRV ile 8000 km yol katedildi bu seyahatte.. navigasyona çok gereksinim duyuldu doğal olarak.. 16 pro max ile bağlandık araç multimedyasına,, iphone ile de her zaman stabil değil.. birkaç kez gene aynı hatayı verdi.. takip edeceksiniz sürekli.. araçla iletişimin kurulup kurulmadığını.. bu da yoruyor insanı.. Tek seferde uzun bir yoldu yaptığımız.. yol performansı da ayrı bir konu başlığı olmalı aslında ama.. yazmak istemiyorum…böylesi bir yola bir daha çıkmak istemem HRV ile.. markete falan gidilebilir, şehir içi yeterli bu araca..
-
-
arkadaşlar sistem güncellemesi yapın sorunsuz calışıyor..kolay gelsin
-
Merhaba, siz sistem güncellemesi yaptınız mı,
yeni denedim, güncelleme yok maalesef, sisteminiz güncel diyor,, ancak sorunlar gene aynı,,
Yayınlanan güncelleme varsa paylaşır mısınız?
-
Honda android auto için multimedya sisteminde bir güncelleme yayınladı, ekteki videoda nasıl yapılıcağına dair fikir verebilir. Güncelleme yaklaşık 10 dakika kadar sürebiliyor ve bu sırada araç çalışır halde olmasına dikkat edilmesi gerekir.
Küçük Resmi Değiştir -
Generating thumbnail…
-
Generating thumbnail…
-
Telefonunun hotspot erişiminden bağlantı yapamıyoruz yani, illa wi-fi ağı olacak bu anlaşılıyor
-
-
-
Güncellemeler şase numarasına göre açılıyor, bir kaç güne güncelleme çıkar.
-
yaklaşık 10 gün oldu son denemeden sonra gelmedi sıra bizim şase numarasına.. hala sistem güncel mesajı alıyorum.
-
-
Bağlantıyı wi-fi ağı üzerinden mi yaptınız aracınızda.
Sanırım telefonun hotspotunu ağ olarak görmüyor ve bağlanmıyor
-
-
Honda’nın yazılım güncellemesi açılmayan modelleri için cevabı;
Yazılım güncellemeleri birden çok aşamada yayınlanacaktır. İlk aşama sadece Jazz (GR3 ve GR6) yazılımı olacaktır.
En son satış verileriyle uyumla hale getirmek için ek JAZZ & HR-V şase numaraları haftalık olarak eklenecektir.
Bu durama bağlı olarak önce alınan araçların yazılım güncellemeleri açılıyor ve haftalık sırasıyla ekleniyor.
-
-
-
-
-
Benim araç nihayet güncelleme aldı, usb.honda.com üzerinden kontrol ettiğimde şasi numarası için güncelleme var dedi ve yönlendirdi, usb yöntemi ile yapamadım ve servisi aradım önce güncelleme yok dediler ama sonra gelmiş siz yapamazsınız getirin aracı servisde yapalım dendi ve gittim telefonum ile güncelleme yapıldı. Siyah ekran sorunu olmadı umarım sizin araca da kısa zamanda gelir, beni aracımı 29 temmuz da teslim aldım
-
Hayırlı olsun, benim araç mart teslim 2024 model,, yeniden eskiye doğru güncelleniyor galiba,, usb.honda.com bakıma alınmış bu sabah kontrol ettiğimde.. bekleyelim bakalım..
-
Bu akşam, USB.honda.com.tr üzerinden yaptığım kontrolde de maalesef güncelleme yok,,
-
Yani evet son teslimleri öne almışlar anlaşılan o, darısı kısa zamanda size umarım.
-
-
-
-
Eylül ayı da bitti, bakalım Ekim ayında bir gelişme olacak mı.. ayda bir iki araca güncelleme verilip, ekime bilemedin kasıma deyip ötelenip duruyor.. galiba yayınlanan güncellemenin stabil olup olmadığından endişe duyulup tüm kusurlu araçlarla ilgili güncelleme yayınlanmıyor. bu durum çok garip.
-
11 Ekim durum gene bu şekilde. Hafta içi Hondaya navigasyonla ilgili problemi yazmıştım tekrar,, aradılar sağ olsunlar hiç aksatmiyorlar.. henüz güncelleme yayınlanmadığı ancak çalışıldığını belirttiler,, burayı kastederek forumda güncelleme geldiği söyleniyor, yükleyenler var dediğimde,, öyle birşey olmadığı, konu ile ilgili çalışıldığı aktarıldı tekraren,, 2021 model araçlarda da multimedya sistemi bu şekilde sorunlu sene 2026 olacak siz hala çalışıyoruz diyerek oyaliyorsunuz dedim ama,, bana dili İngilizce yapın falan diyorlar,,, yani konu patlak,, multimedya sistemi ile ilgili çalışıldığına inanmıyorum, hrv sattikları kişilerden bu konuda geri dönüş oldugunda gülüştüklerinden eminim…
-
keşke belgeye dayanan bir kayıt tutsaydım, şahitlik ederdim.
Ancak bana da güncelleme yok dediler ben ısrar edince usb.honda .com var diyor deyince getirin aracı biz yapalım dediler.
Yalnız Honda ben de tam bir hayal kırıklığı, motor yapmak başka bir şey araba yapmak başka bir şey olduğunu anladım. Artık sadece alman arabası diyorum ama bir gözüm de BYD Sealion 7 üstünde, geçen sordum bu sene Türkiye’ye gelmesi zor diyorlar
-
Şaşırttı Honda, sonunda geldi güncelleme benim HRV ye. usb.honda dan indirdim.. akşam yükleyelim görelim..
-
Cevap vermek için giriş yapın.