Honda Forum

Yanıtları bulun, sorular sorun ve Honda topluluğuyla bağlantı kurun.

• Honda HRV 2022 Model aracımın benzin-elektrik motor geçişlerindeki sorun

Gönderen Can , Eylül 24, 2026'den 13:57'a

Merhabalar,

Honda HRV 2022 model araç sahibiyim.

Öncelikle genelde bahsedilen motordan gelen yoğun ses konusu gibi değil benim sorunum.

Araçla 45.000 bin KM yaptım zaten motorların çalışma sistemini çözdüm. Ancak aracımı kaportacıya bırakmıştım. 1,5 gün kadar orada kaldı. Sanırım bu sürede sürekli klima fullde çalıştı çünkü teslim aldığımda aracın kliması full olarak çalıştı.

Sorun şu ki; aracı çalıştırdığımda direkt benzinli motorun bağırması şeklinde çalışıyor, hibrite geçiyor ancak benzine geçişi çok kısa sürüyor her zaman olduğu gibi değil. Ve en garibi de yokuş aşağı frenle inerken sol altta EV göstergesi olmasına rağmen içeride motor çalışıyor (belki de fan gibi bir şey tam anlamadım).

Normalde yokuş yukarı çıkarken çıkan motor sesi sürekli olarak çıkmaya başladı ve fan gibi sürekli bir şey çalışıyor araçta. Araca binen arkadaşlarım Tofaş’tan böyle motor sesi çıkmıyor git baktır diyorlar :). Herhangi bir arıza göstergesi yok. Yakıt tüketimi az da olsa yükseldi çünkü elektrik modu çok çok kısa sürüyor düz yolda gitsem bile. Sorun ne olabilir? Servis randevusu aldım baktıracağım ama randevuya kadar da buradan sormak istedim. Batarya ile ilgili bir sorun olabilir mi acaba?

Can Yanıtladı 56 dakika önce 1 Üye · 0 Yanıt
  • 0 Yanıt

Üzgünüz, yanıt bulunamadı.

Cevap vermek için giriş yapın.