Honda Forum

Yanıtları bulun, sorular sorun ve Honda topluluğuyla bağlantı kurun.

• Honda City 2023 uğultu

Gönderen veysel Y , Kasım 6, 2025'den 11:09'a

merhaba,

2023 model 58 bin km de honda city aldım. araç ön sağ tampondan kazalı, onarımları yetkili serviste yapılmış. değişen parçalar tampon ve far ve bunların aparatları. şase de podye de herhangi bir işlem yok. en azından servis faturasında görünmüyor. dışarda yaptırdığım expertiz de bunu teyit ediyor. aracı aldım yola çıktım. 80 km hıza gelince kesik kesik bir uğultu sesi geliyor. 120 km hıza gelince uğultu sesi artıyor ve titreşimi az da olsa direksiyonda ve gaz ve fren pedalında hissediyorum.

yetkili servise götürdüm. sağ arka teker bilyan gitmiş dedi. ben ustaya; bu sesin tekerle veya bilya ile ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü ses kesik kesik geliyor dedim. el mahkum değiştirdim. ama ses devam ediyor.

bu sefer onarımın yapıldığı servise götürdüm o da, sol ön ve arka teker bilyası arızalı değişmesi gerek dedi. 58 bin km bir japon arabasını teker bilyaları nasıl bozulur diye kendi kendime sordum. ya da aldığım kişi bu aracı dağda mı kullandı diye düşünmeye başladım ama, adamın mesleğini bildiğim için çok zayıf bir ihtimaldi.

bence iki yetkili servis te yanlış teşhis verdiler. asıl sebebi bulamayınca, en kolay yol olan teker bilyalarına attılar suçu, he bir de; jantların eğri demeyi de ihmal etmediler. şimdilik sol bilyaları değiştirmedim. önce jantları kontrol ettireceğim.

velhasıl aracımın sorunu çözülmedi. aracın kaza resimlerini ekliyorum. bu kazadan başka kazası da görünmüyor. acaba büyük bir bela mı aldım başıma.

tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini öğrenmek isterim. şimdiden herkese teşekkür eder. sağlıklı ve kazasız günler dilerim.

veysel Y Yanıtladı 6 Gün, 3 Saat önce 2 Üye · 2 Yanıt
  • 2 Yanıt
  • Ömer

Yönetici
    Kasım 6, 2025'den 12:05'a

Merhaba, Öncelikle aracınız hayırlı olsun.

Aracınızla ilgili bir uğultu sesi duyduğunuzu söylüyorsunuz bunun hangi seviyede olduğunu bilmemiz imkansız gibi ama bu durumlarda neler yapabilirsiniz gibi tavsiyelerde bulunabilirim.

Öncelikle uğultu dediğiniz sesin analizini yapmalısınız Honda City modellerinde yalıtım çok zayıf ve buda hız arttıkça içeride lastik/yol sesini biraz daha fazla duyabileceğiniz anlamına gelir.

Bilye kontrolü tavsiyesi

Bazı rot balanscılarda seyyar balans makineleri bulunur balans makinesi tekeri yere temas ettirmeden yüksek devirde çevirir bu sırada tekerlerde uğultu olup olmadığını anlamış olursunuz ve balans yaptırarak da yüksek hızdaki titreşimi de bitirmiş olursunuz.

Teker bilyeleri aracın önden aldığı darbelerden değil de yandan aldığı darbelerde bozulur ve uğultu yapmaya başlar, kaza fotoğrafında sağ ön tekerde darbe alma ihtimali büyük gibi görünüyor.

• veysel Y

Üye
    Kasım 6, 2025'den 12:36'a

teşekkürler. evet balans ayarına baktıracağım tekrardan. ön düzenciye gidip dediğiniz kontrolleri yaptırmıştım. ön düzden de bir sorun yoktu. sadece sağ ön tekerde hafif sallama var demişti.

teker bilyalarını yan sanayi kullanmayı düşünüyorum. çünkü sesin kaynağının bilyalardan kaynaklı olduğundan emin değiliz. önerebileceğiniz bir marka var mıdır?

Cevap vermek için giriş yapın.