-
Honda City 2023 uğultu
merhaba,
2023 model 58 bin km de honda city aldım. araç ön sağ tampondan kazalı, onarımları yetkili serviste yapılmış. değişen parçalar tampon ve far ve bunların aparatları. şase de podye de herhangi bir işlem yok. en azından servis faturasında görünmüyor. dışarda yaptırdığım expertiz de bunu teyit ediyor. aracı aldım yola çıktım. 80 km hıza gelince kesik kesik bir uğultu sesi geliyor. 120 km hıza gelince uğultu sesi artıyor ve titreşimi az da olsa direksiyonda ve gaz ve fren pedalında hissediyorum.
yetkili servise götürdüm. sağ arka teker bilyan gitmiş dedi. ben ustaya; bu sesin tekerle veya bilya ile ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü ses kesik kesik geliyor dedim. el mahkum değiştirdim. ama ses devam ediyor.
bu sefer onarımın yapıldığı servise götürdüm o da, sol ön ve arka teker bilyası arızalı değişmesi gerek dedi. 58 bin km bir japon arabasını teker bilyaları nasıl bozulur diye kendi kendime sordum. ya da aldığım kişi bu aracı dağda mı kullandı diye düşünmeye başladım ama, adamın mesleğini bildiğim için çok zayıf bir ihtimaldi.
bence iki yetkili servis te yanlış teşhis verdiler. asıl sebebi bulamayınca, en kolay yol olan teker bilyalarına attılar suçu, he bir de; jantların eğri demeyi de ihmal etmediler. şimdilik sol bilyaları değiştirmedim. önce jantları kontrol ettireceğim.
velhasıl aracımın sorunu çözülmedi. aracın kaza resimlerini ekliyorum. bu kazadan başka kazası da görünmüyor. acaba büyük bir bela mı aldım başıma.
tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini öğrenmek isterim. şimdiden herkese teşekkür eder. sağlıklı ve kazasız günler dilerim.
Cevap vermek için giriş yapın.