Honda Forum

Yanıtları bulun, sorular sorun ve Honda topluluğuyla bağlantı kurun.

• 2014 Fb7 premium model aracıma orjinal çıkma elegans farı takabilir miyim?

Gönderen 7206 , Ekim 22, 2024'den 18:48'a

Merhaba Honda severler. Sizden 2014 model premium aracıma orjinalinde bulunan halojen ampüllü farlarını değiştirmem gerekiyor. Aracıma elegans modellerde bulunan orjinal zenonlu farlardan çıkma temin etsem;

bağlantı vida yuvaları , tırnakları aynı mıdır?
    premium kasaya uyum sağlar mı?
    montajında sorun olur mu?

Son olarak araç muayenesinde senin araç premium model bunlarda zenon far yok sen zenonlu model far kullanıyorsun gibi bir durumla karşılaşır mıyım?

Bu konuda bilgi verebilecek kimse var mı? bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Ya da başka alternatif önerileri olan varsa paylaşırsa çok memnun olurum.

7206 Yanıtladı 4 Hafta önce 2 Üyeler · 4 Yanıt
  • 4 Yanıt
  • Ömer

Yönetici
    Ekim 23, 2024'den 09:49'a

Merhaba, aracınıza Elgance modelin farlarını komple takabilirsiniz şekil olarak bire bir aynısıdır yalnız sizin aracınızın ampulüne giden kablo Elegance modelde zenon ateşleyicisine gitmesi gerekir yani elektrik tesisatındaki soketler uyumlu olmaz onları değiştirmeniz gerekecek.

Muayenede çok detaylı bakacakları sanmıyorum geçebilme ihtimaliniz var ama yasal olarak sizin aracınızda zenon far olacak ama otomatik aşağı yukarı ayarı olamayacağından geçmemesi gerekir.

Aracınıza zenon ampul takmak istiyorsanız, H11 zenon ampul takarsanız daha az maliyetli ve daha pratik olur. Aşağıda görseli bıraktım.

• 7206

Üye
    Ekim 23, 2024'den 10:40'a

Ömer bey anladım, teşekkür ederim. Benim araçtaki sorun daha önceki sahibi tarafından ufak çaplı kazada sol ön far yan sanayi ile değişmiş, oto elektrikçinin dediğine göre de sağ orjinal fardaki gibi ampulün takılması dönmeli değil de telliymiş.

Kazadan sonra değişen ustalarda ampulü japonla tutturulmuş, şimdi bende ampul yanınca da yeni ampul ile değiştiremedik. onlarda sağ mesela 11 ise 7 numaralı ampul taktılar ama memnun kalmadım sol farın cıllız bir ışıtması var.

O nedenle de zenonlu üst model farları sordum. Sizin dediğiniz gibi öyle yakurı aşağı kumandaları farın yönetimi uyumlu değilse halojen lambalı (piremium model) orjinal çıkma olan ve döndürerek takılan far ayarlamam gerekecek. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Sağ olun.

• Ömer

Yönetici
      Ekim 23, 2024'den 12:30'a

Yani şu anki duruma göre sol farı premium modele uyumlu olacak şekilde yaparsanız daha az masraf yapmış olursunuz. İkisini birden elegance modele göre uyarlamaya çalışırsanız sağ far, 2 tane zenon ampül, 2 tane zenon ateşleyicisi alırsanız ampül ve ateşleyici çok pahalı bu sebeple farı orijinaline çevirmek daha mantıklı. İyi günler.

• 7206

Üye
    Ekim 23, 2024'den 14:21'a

Ömer bey çok teşekkür ediyorum, sağ olun.

Cevap vermek için giriş yapın.