Honda Forum

Yanıtları bulun, sorular sorun ve Honda topluluğuyla bağlantı kurun.

• Honda City 2022 Çözülmeyen Arıza!

Gönderen emrextr , Kasım 13, 2024'den 18:27'a

Öncelikle herkese merhabalar, 2023 Aralık ayında 2022 Model Honda City Executive model ağır hasarlı bir araç aldık araç 30 bin km de önden kazalı bir araçtı, hayatımız da ilk defa ağır hasarlı bir araç alıp yaptıracağız bu yüzden tecrübesizdik. Fakat aracın bizi cezbetme sebebi hiç bir parçasının kırılmamış en azından bizim gözle gördüğümüz, parçaların sağlam gözükmesiydi. Kaputu yoktu sol çamurluğu yoktu sağ çamurluğu vardı fakat hasarlıydı, kaput ve sol çamurluğu çıkma alıp sağ çamurluğu ise onarım yapılarak araca taktırdık. Buralar aracın kaporta kısmıydı gelelim mekanik kısıma. Aracın aküsü yoktu akü aldık ve aracın üstünden sadece Akü sensörü (pozitif +) çıktı görsellerde mevcut ve hasarlıydı fakat bize sorun teşkil etmiyordu aracın üstünde Akü sensörü (negatif -) fakat aracı topladığımız dükkanda Akü sensörü (negatif -) vardı bizde araca taktık fakat arac yinede çalıştı ama aracın ekranında sürekli motor arıza ışığı, lastik basıncı düşük ışığı, yokuş kalkış ışığı, yanıyordu görsellerde mevcut. Her neyse aracı topladık iş bitti artık eve götürdük ve araca 1-2 gün bindik bir sorun yoktu. Bir gün araçla giderken yokuşu tam çıkarken araç yokuşta bayıldı gaz yemeyi kesti devir sabit kalıyor araç 40-60/kmh geçmiyor ve araç vites atmıyordu devir 2000-3000 arasında kalıyor biz bunu başta önemsemedik arac elektironik 1-2 gün beklerse düzelir dedik ama araç düzelmedi üstelik yakıt tüketimide 8lt nin altına düşmüyordu biz bunu hangi ustaya götürsek arıza şunda veya şunda olabilir diyerek bize kesin bir cevap vermediler ellerinde ki cihazlar yetersiz olduğunu söyleyerek bizi salladılar. Biz bunu bir elektronikcide cihaza bağlattığımızda görsellerde mevcut bu şekilde hatalar verdi fakat kontrol ettiğimiz de sağlam gibi duruyor. Üstelik araç son zamanlarda kendi kendine gaz vermeye başladı artık bizi korkutuyor diyebiliriz Gaziantep’de bu aracın derdinden anlayan bir usta yok Honda Yetkili Servis son çaremiz kaldı fakat oraya götürmeyede korkuyoruz çünkü araç ağır hasarlı muhtemelen tüm parçalarını değiştirip bize münasip olmayan fiyatlar çıkartırlar.. Aranızda böyle sorun yaşayan veya oto elektirikçi birisi yardım edebilir mi?

Ömer Yanıtladı 5 Gün, 22 Saat önce 2 Üyeler · 6 Yanıt
  • 6 Yanıt
  • emrextr

Üye
    Kasım 13, 2024'den 18:54'a

Eklemeyi unutmuşum, araç da ki uyarı ışıkları bazen tamamen sönüyor araç normale dönüyor gaz yemesi vesayre düzeliyor her şey normale dönüyor fakat bir süre sonra araç tekrardan belirttiğim arıza ışıklarını tekrardan yakıyor. Üstelik araçda ki Eko modu çalışmıyor. Tahminimce araç da ki bir elektoronik kablo veya bir şey arızalı oda tetiklendiği zaman böyle şeyler meydane geliyor. Ekonomik modunun çalışmaması da ayrı bir olay.

• Ömer

Yönetici
    Kasım 14, 2024'den 11:02'a

Merhaba, öncelikle eksi kutup başındaki akü sensörü hasarlı demişsiniz ve zaten arıza kodunda parçanın arızalı olduğu belli eğer soketinde kablosunda problem yoksa sensörü değiştirmeniz gerekir.

Gelelim gaz yememe konusuna; P2138 arıza kodu APP sensörü A/B Gaz Kelebeği Pozisyon Sensörü Hatalı Voltaj çıkmasının nedeni gaz pedalı ile alakalı bir problem.

Bazı araçlarda pedal box diye modüller takılıyor sizin araçta var mı yok mu kontrol etmeniz gerekiyor eğer var ise soketini çıkarıp denemeniz gerekiyor. Pedal Box gaz pedalının hemen üstündeki sokete takılır oraya baktığınızda gözükür.

Pedal box yok ise gaz pedalındaki soketi, kabloları, pinleri kontrol edin problem yok ise bir tane gaz pedalı denemeniz gerekir.

ABS Sistemindeki arızalar problemleri giderdikten sonra bir iki sürüşte kendiliğinden düzelebilir.

• emrextr

Üye
      Kasım 14, 2024'den 11:39'a

Ömer hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim, ilk değiştireceğim parçalardan bir tanesi diğer arızalı olan kutup başı. Gaz pedalı konusuna gelirsek, ben gaz potansiyometresini servise sordum fakat tek satılmadığını direkt olarak gaz pedalının üstünde geldiğini söylediler. Gaz Pedalına 20 bin TL kutup başına 4 bin TL dediler, gaz pedalını komple değiştirmek benim için tatsız olabilir, 20 bin tl verecek durumda değilim açıkcası. Fakat APP sensörünü tek başına alabilirsem servisten değiştirip deneyeceğim veya çıkma parça olarak alabilirim. Fakat benim anlamadığım şey şu, bu arızaların hepsi bazen tamamen siliniyor ve araç normale dönüyor. Bazen hepsi yanıyor ve araç aptallaşıyor. Tüm beyine sinyal gönderen bir kablonun arızalı olma ihtimali yüzde kaç sizce? Teşekkürler.

• Ömer

Yönetici
        Kasım 14, 2024'den 12:41'a

APP sensörü kolay bozulacak bir parça değil bozulmuş olma ihtimali çok düşük bunu direkt almayı düşünmeyin sadece deneme amaçlı bir parça bulmanızı tavsiyedir.

Akü üzerindeki sigorta kutusu ve akü sensörü kırılacak kadar bir kaza geçirmişse akü çevresinde olan ana tesisat veya kaza sırasında akü aracın beynine veya tesisata zarar vermiş olabilir.

Bu problemi aslında tesisata bakarak da çözebilirsiniz büyük ihtimalle tesisat veya beyin konnektörlerinde problemde oluşmuş olabilir.

• emrextr

Üye
          Kasım 15, 2024'den 07:05'a

Anladım hocam, çok sağolun. Ömer hocam benim yerimde şuan bu araç ile olsanız ilk yapacağınız iş ne olurdu ve hangi ustaya giderdiniz? Elektrik ustası mı motor ustası mı beyin ustası mı teşekkürler.

• Ömer

Yönetici
            Kasım 15, 2024'den 11:44'a

Bulunduğunuz şehirde işler nasıl ilerliyor bilemiyorum, ustanın yeteneğine bağlı bir durum.

Tavsiye olarak elektrik tesisatını inceleyebilecek uzman birine aracı göstermek lazım.

Cevap vermek için giriş yapın.