Honda Forum

Yanıtları bulun, sorular sorun ve Honda topluluğuyla bağlantı kurun.

• 2005 Civic Otomatik Vites Sorunu

Gönderen Mehmet , Aralık 7, 2025'den 08:54'a

2005 Model Honda Civic 4 İleri Tork Konventörlü Otomatik vites bir aracım var. Araç ilk çalıştırmada ve ilk 10 dakika içinde problem yok fakat biraz ısındıktan sonra 2’den 3’e geçerken araç titriyor. Diğer vites aralıklarında bunu yapmıyor. 2 Kere ATF yağını orjinal DW1 ile değiştirdim fakat titreme geçmedi. Daha önce bu marka model araca binip böyle bir sorun yaşayıp çözen varmı ? Veya bu sorun neden kaynaklanır ?

Levent Yanıtladı 1 ay, 1 hafta önce 2 Üye · 3 Yanıt
  • 3 Yanıt
  • Levent

Üye
    Aralık 17, 2025'den 09:18'a

Merhaba,

Aynı şekilde bende de 2015 model Honda Civic Fb7 otomatik vites benzin -lpg aracım var.

Bu tarz bir durum bende de oluyor.Özellikle 1500 devirde 2. ve 3. Vites e geçişte , ayrıca 25 -69 km hızda iken yapıyor.Rampa aşağı veya 70 km hızın üzerine çıktığımda asla titreme yapmıyor.Ayrıca S modunda iken hiçbir titreme yapmıyor.Sadece D modunda yapıyor.

Lastiklerden dediler değiştirdim.Bujiden dediler değiştirdim.Bobinlerden dediler değiştirdim.Şanzıman yağından dediler onu 2023 de değiştirmiştim.

Kısacası aynı durumu bende yaşamaktayım.Siz henüz bir çözüm bulabildiniz mi?

• Mehmet

Üye
    Aralık 17, 2025'den 21:06'a

Yok hocam bu hafta sonu selenoid valfine baktıracağım, oda çözüm olmaz ise şanzıman rektefiyesi gibi görünüyor. İşlemi yaptırdıktan sonra buraya tekrar yazarım.

• Levent

Üye
    Aralık 17, 2025'den 21:25'a

Üstadım eğer ki çözüm bulabilirseniz burdan yazarsanız sevinirim..

İnşallah çözüm bulmak ümidiyle..

Cevap vermek için giriş yapın.