Honda Forum

Yanıtları bulun, sorular sorun ve Honda topluluğuyla bağlantı kurun.

  • HONDA FC5 DİZEL ŞANZIMAN TEKLME

    Gönderen bigboss neron , Ekim 3, 2024'den 11:23'a

    SELAMLAR 2018 MODEL HONDA CİVİC FC5 DİZEL SAHİBİYİM ARACIM 105 BİNDE ŞÖYLE BİR PROBLEM VAR DÜŞÜK DEVİRDE YAVAŞ YAVAŞ GİDERKEN 4 ÜNCÜ VİTESTEN 5 İNCİ VİTESE GEÇERKEN ŞANZIMANDA VURUNTU OLUYOR TAK DİYE SES GELİYOR VE BU BENİ ÇOK RAHATSIZ EDİYOR YÜKSEK DEVİRDE GELMİYOR .SERVİSTE BAKTIRAYIM DEDİM 5.000 TL TESPİT ÜCRETİ İSTEDİLER BUDA CABASI NEYSE BUNUNLA ALAKALI BİR FİKRİ ÖNERİSİ YADA DAHA ÖNCE YAŞAMIŞ BİRİSİ VARMI BAŞKA VİTESLERDE YAPMIYOR 4 TEN 5 E GEÇERKEN LÜTFEN YARDIM EDİN. BU KONU BENİ ÇOK RAHATSIZ EDİYOR

    Ömer Yanıtladı 2 Hafta önce 2 Üyeler · 5 Yanıt
  • 5 Yanıt
  • Ömer

    Yönetici
    Ekim 3, 2024'den 12:58'a

    Merhaba, Dizel otomatik şanzımanlarda, motor düşük devirlerdeyken 4’ten 5. vitese geçerken boşa geçiyormuş gibi motor devri az yükselip vitese geçebilir bu durumda hafif vuruntu yapabilir. Motor düşük devirdeyken gücü düşük olduğundan vitese geçtiğinde vites geçişi hissedilebiliyor, bu durum Honda’nın kullandığı ZF şanzımanlarda çok anormal bir vuruntu yok ise normaldir. Sizin aracınızda aşırı bir vuruntu var ise bunu Honda servislerinde bilgisayarla “Şanzıman Öğretme” yaparak minimum seviyeye indirebilirsiniz.

    • bigboss neron

      Üye
      Ekim 3, 2024'den 13:04'a

      yanıtınız için teşekkür ederim. ama herzaman yapmıyor bazen yapıyor yani tak diye ve hissediliyor yani yaptığı zaman seside çıkıyor tak diye . am şanzımanla vites geçişi ile alakalı başka sorun yaşamıyorum birtek bu arasıra oluyor buda sıkıntı yaratıyor ve arızalımı şanzıma diye düşünüyorum sürekli .

      • Ömer

        Yönetici
        Ekim 3, 2024'den 14:13'a

        Bu anlattıklarınız bir arıza değil normal sayılır şanzımanın bakımını, yağ değişimini aksatmayın eğer uğrarsanız servise birde şanzıman öğretme işlemi yaptırırsanız geriye problem kalmaz.

  • bigboss neron

    Üye
    Ekim 3, 2024'den 14:43'a

    HONDA ASLANBEYİ ARADIM ŞİMDİ BAKIMLA BERABER BU NU YAPTIRMAK İSTİYORUM DİYORUM KADINA ŞANZIMAN ÖÜRENME DİYE BİRŞEY YOK DİYOR BANA ISRAR LA

    • Ömer

      Yönetici
      Ekim 3, 2024'den 17:40'a

      Danışman bilmiyor galiba siz teknisyenlerle görüşün, Dizel Otomatik 2018 Model Honda Civic Sedan modellerde bu yöntem uygulanabilir.

      HDS’ten > AT > Ayarlar > Şanzıman Öğrenme sekmesinden ayar yapılıyor 5 ile 10 dakika arası sürer.

Cevap vermek için giriş yapın.